Alleen-lezen toegang

Soms is het handig als iemand even met je meekijkt!

De alleen-lezen toegang is er om informatie uit TopoCloud te ontsluiten aan mensen die niet in je Workspace of Team zitten. Dit kunnen bijvoorbeeld externe partijen die je wel wilt laten meekijken in het jaarplan, de planning of ingevoerde documenten.

Hoe stel je de Alleen-lezen toegang in?
Om toegang te geven tot jouw TopoCloud omgeving, kun je een gebruikersnummer en wachtwoord verstrekken aan de persoon die de Alleen-lezen-toegang moet krijgen.

Instellen van de Beleidsmap sleutel (wachtwoord)

1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Algemeen’.
  3. Klik op het potloodje bij onderdeel Beleidsmap sleutel. Dit is het wachtwoord.
  4. Pas in dit nieuwe scherm de ‘Beleidsmap sleutel’ aan van 0 naar een getal van 4 cijfers.
  5. Sla op.

Het gebruikersnummer is al vastgesteld en niet aan te passen.

Alleen-lezen toegang verstrekken:

1. Ga naar ‘Instellingen’
  2. Kies voor ‘Alleen-lezen toegang’
  3. Verstrek de link https://topocloud.com aan de persoon die de Alleen-lezen toegang moet krijgen.
  4. Deze persoon kan inloggen in jouw TopoCloud omgeving met het gebruikersnummer als gebruikersnaam en de beleidsmap sleutel als wachtwoord.

Een persoon met Alleen-lezen toegang kan:
– het jaarplan inzien
– dashboard bij projecten bekijken en evaluaties lezen
– het documenten overzicht inzien

Een persoon met Alleen-lezen toegang kan geen:
– specifieke projecten inzien
– gegevens bewerken