Over ons

TopoCloud is ons antwoord op de vraag die we onszelf een paar jaar geleden stelden; “Waarom werken we keihard aan projecten, maar blijven de ideeën om met onze organisatie de volgende stap te zetten, steeds op de plank liggen?”

 

 

Topo devices
Team

De behoefte

We zochten naar een manier om de ideeën die we hadden om onze eigen organisatie te verbeteren, concreet te maken. Voor ons als applicatieontwikkelaars viel dit buiten onze dagelijkse werkzaamheden, maar we wilden hier wel met z’n allen aan werken. We hadden behoefte aan een overzichtelijke en efficiënte oplossing om deze verbeterprojecten bij te houden.

Voorheen waren er wel pogingen gedaan, alleen dit resulteerde vaak in projecten die met veel enthousiasme werden opgestart, maar die toch halverwege strandden. En projecten die wel succesvol werden afgerond, verloren we na een tijd uit het oog. Zonde van de tijd, zonde van het harde werk en zonde van alle opgedane kennis.

De applicatie

We vertellen graag ons verhaal over hoe we zijn begonnen met het ontwikkelen van TopoCloud. We wilden een overzichtelijke en functionele oplossing creëren voor de problemen waar we tegenaan liepen. Tijdens het eerste gebruik van de applicatie merkten we al snel dat het ons veel meer bracht dan alleen een functionele oplossing. Het werken met TopoCloud maakte het samenwerken leuker en effectiever. Collega’s kregen meer verantwoordelijkheid over hun eigen projecten en we communiceerden meer met elkaar. Dit leidde tot meer werkplezier, rust in de organisatie en het succesvol afronden van meer projecten.

We waren verrast door deze waardevolle ervaring en besloten om niet alleen onszelf te blijven inspireren, maar ook anderen te inspireren en te motiveren. We geloven dat door middel van inspiratie, motivatie en communicatie je de hele organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. En het feit dat dit kan worden gedaan met behulp van een efficiënte en functionele applicatie is een mooie bijkomstigheid.

Trechter
Logo topo team

De naam TopoCloud

We hebben meerdere werktitels gehad, maar geen van deze namen vertelde het juiste verhaal. En toen was daar; TopoCloud. De link met topografie wordt snel gemaakt en dat is goed. Met Topo maak je immers een roadmap voor je organisatie. De kaart, en als je goed kijkt ook de route, zie je terug in het logo.

Ook symboliseert het logo een berg. Succesvol boven aan de top van die berg komen en blijven, lukt alleen met een goed plan, materiaal dat goed functioneert en vertrouwen geven aan mensen. Met deze naam wisten we de juiste spark aan het geheel te geven!

Let's go!

Wil jij ook werken AAN je bedrijf? Start met een goed plan, een duidelijke route en werk vooral samen. Want dan kun je grote hoogtes bereiken.

Zet de eerste stap in je nieuwe avontuur met TopoCloud!