Over ons

TopoCloud is ons antwoord op de vraag die we onszelf een paar jaar geleden stelden; “Waarom werken we keihard aan projecten, maar blijven de ideeën om met onze organisatie de volgende stap te zetten, steeds op de plank liggen?”

 

 

Topo devices
Team

De behoefte

We zochten naar een manier om de ideeën die we hadden om onze eigen organisatie te verbeteren, concreet te maken. Voor ons als applicatieontwikkelaars viel dit buiten onze dagelijkse werkzaamheden, maar we wilden hier wel met z’n allen aan werken. We hadden behoefte aan een overzichtelijke en efficiënte oplossing om deze verbeterprojecten bij te houden.

Voorheen waren er wel pogingen gedaan, alleen dit resulteerde vaak in projecten die met veel enthousiasme werden opgestart, maar die toch halverwege strandden. En projecten die wel succesvol werden afgerond, verloren we na een tijd uit het oog. Zonde van de tijd, zonde van het harde werk en zonde van alle opgedane kennis.

De applicatie

Misschien niet heel dapper om inside the box te blijven, maar we zijn gestart met het ontwikkelen van hetgeen waar we goed in zijn. Een applicatie. Hij moest overzichtelijk en functioneel zijn en de problemen oplossen waar we tegenaan liepen. De applicatie kwam er en we gingen er mee werken. Al gauw merkten we dat het ons veel meer bracht dan een functionele oplossing.

Werken in de applicatie maakte het samenwerken leuker. Collega’s excelleerde, omdat ze (mede)verantwoordelijkheid kregen over een eigen project en we communiceerden méér met elkaar. Niet over de status van een project, want dat was voor iedereen nu zichtbaar. Maar we inspireerden elkaar en deelden informatie want een collega had een dergelijk project al eerder beet gehad.

Zo leerden we van elkaar en merkten we dat deze manier van werken effect had op het werkplezier, rust in de organisatie bracht en we meer projecten succesvol konden afronden. Deze, toch onverwachte, waardevolle ervaring, heeft ons gevoed om niet alleen onszelf te blijven inspireren, maar om het delen voort te zetten. Wij geloven dat je door inspireren, motiveren en communiceren je hele organisatie naar een hoger level brengt. En dat je dit doet in een efficiënte en functionele applicatie, is een fijne bijkomstigheid.

Trechter
Logo topo team

De naam TopoCloud

We hebben meerdere werktitels gehad, maar geen van deze namen vertelde het juiste verhaal. En toen was daar; TopoCloud. De link met topografie wordt snel gemaakt en dat is goed. Met Topo maak je immers een roadmap voor je organisatie. De kaart, en als je goed kijkt ook de route, zie je terug in het logo.

Ook symboliseert het logo een berg. Succesvol boven aan de top van die berg komen en blijven, lukt alleen met een goed plan, materiaal dat goed functioneert en vertrouwen geven aan mensen. Met deze naam wisten we de juiste spark aan het geheel te geven!

Let's go!

Wil jij ook werken AAN je bedrijf? Start met een goed plan, een duidelijke route en werk vooral samen. Want dan kun je grote hoogtes bereiken.

Zet de eerste stap in je nieuwe avontuur met TopoCloud!