Efficiënt werken? 5 tools die het verschil maken

Efficiënt werken, Groei, Tech Stuff, Topo tips

Home » Efficiënt werken » Efficiënt werken? 5 tools die het verschil maken

Snelheid is de key!

Alle bedrijven gebruiken de usual suspects als het gaat om documenten maken, videogesprekken voeren en het verzenden van e-mails. Maar de volgende tools maken voor ons écht het verschil in ons dagelijks werken. Ze zorgen ervoor dat we efficiënt werken en hebben allemaal één overeenkomst, ze zijn super SNEL!

 

Slimme tools leveren tijd op!

Wij geloven dat personeel (je grootste asset) zo optimaal mogelijk moet kunnen werken. Elke minuut die onnodig vertraagd werkt schrikbarend door in de tijd.

Op het moment bestaat ons complete team uit 12 mensen. Als deze 12 mensen door slimme tools in combinatie met de beste apparaten 5 minuten per dag kunnen besparen, heb je over 4 jaar (260 werkbare dagen per jaar) een besparing van meer dan 1000 uur te pakken!! Dat zijn 26 werkweken ofwel een HALF JAAR!

 

flycut logo ClipClip logo

Als we het hebben over efficiënt werken, is dit echt een onmisbare utility. We hebben het over FlyCut (of ClipClip voor Windows).
Hoe vaak overkomt je dit scenario?
‘Je kopieert een stuk tekst, een woord of een email adres daarna kopieer je nog een ander item terwijl je het vorige item nog had moeten plakken. Ooooch nu moet ik helemaal terug om het eerste item opnieuw te kopiëren…’

De moeilijke oplossing (ik heb dit mensen echt zien doen): open het kladblok, plak daar het eerste item in om het te bewaren en kopieer het daarna vanuit het kladblok de tekst die je nodig hebt.
Dit kan echt véél beter! Met een clipboardmanager als Flycut heb je altijd toegang tot laatste 40 items die je hebt gekopieerd en kun je deze super snel erbij p(l)akken. Werken met zo’n tool heeft ons afgelopen jaren, dagen aan tijd opgeleverd. Daarnaast werken beide programma’s met handige toetsenbord combinaties en zijn ze daardoor, je raadt het al, super SNEL!

 

slack logo

E-mail is dood, althans voor interne communicatie. Binnen de hele groep van bedrijven (Volgjewoning, Schoolmonitor, TopoCloud en Pro-Vital) is Slack onze manier van contact maken met collega’s, afstemming zoeken op vraagstukken en korte overleggen. Op deze manier duren vergaderingen bij ons soms dagen, maar zijn ze veel effectiever dan dat je voor alles bij elkaar moet komen! Bovenal hebben we de voorkeur aan Slack gegeven door de handige keyboard shortcuts, de perfecte integratie met alle devices én werken met Slack is super SNEL!

 

Vim logo

Vim is een tool waar wij onze programma’s in maken. De tool stamt al uit 1991 en is ontwikkeld door de Nederlander Bram Molenaar. Wereldwijd wordt zijn tool door systeembeheerders en ontwikkelaars gebruikt. De leercurve is behoorlijk, maar zodra je over de drempel bent wil/kun je niks anders dan Vim gebruiken. Vim heeft ervoor gezorgd dat onze developers sneller dan ooit code kunnen schrijven en updates kunnen uitbrengen. De interface van Vim is opgebouwd in de terminal (net als vroeger in de DOS-tijd) en daardoor bedien je Vim volledig met je toetsenbord. Dit heeft als bijkomend voordeel dat Vim super SNEL is!

 

Uiteraard gebruiken we in onze bedrijvengroep TopoCloud. Naast het werken aan onze bedrijven (strategische meerjarenplannen en onze jaarplannen) gebruiken wij TopoCloud in ons development team ook in het bedrijf. Iedereen heeft zicht op de ontwikkelcyclus en kan gelijk zien of projecten binnen het gestelde budget blijven. Hiermee creëren we zelfstandigheid bij medewerkers waar we voorheen niet van hadden kunnen dromen.

Doordat we zelf dagelijks in TopoCloud werken doen we er alles aan om de navigatie zo makkelijk mogelijk te maken en alle gegevens JIT (just in time) op te vragen. Dat maakt het werken in TopoCloud super SNEL!

 

Github logo

GitHub is ons versiebeheer programma. Hierin bewaken we alle wijzigingen van de gelieerde programma’s die we ontwikkelen en bereiden we onze updates voor. We hebben eerder gewerkt met BitBucket maar zijn een paar jaar geleden overgestapt naar GitHub. Waarom? GitHub is super SNEL!

 

Kende je één van deze tools nog niet? Probeer ze uit en je zult merken dat je er tijd mee wint!

Lees je dit en gebruik je een app die voor jouw het verschil maakt? Laat het ons weten, we zijn altijd opzoek naar betere, snellere en meer productieve manieren van efficiënt werken!

Let's go!

Wil jij ook werken AAN je bedrijf? Start met een goed plan, een duidelijke route en werk vooral samen. Want dan kun je grote hoogtes bereiken.

Zet de eerste stap in je nieuwe avontuur met TopoCloud!