Efficiënt werken? 5 tools die het verschil maken

Efficiënt werken, Groei, Tech Stuff, Topo tips

Home » Efficiënt werken » Efficiënt werken? 5 tools die het verschil maken

Snelheid is de key!

Alle bedrijven gebruiken de usual suspects als het gaat om documenten maken, videogesprekken voeren en het verzenden van e-mails. Maar de volgende tools maken voor ons écht het verschil in ons dagelijks werken. Ze zorgen ervoor dat we efficiënt werken en hebben allemaal één overeenkomst, ze zijn super SNEL!

 

Slimme tools leveren tijd op!

Wij geloven dat personeel (je grootste asset) zo optimaal mogelijk moet kunnen werken. Elke minuut die onnodig vertraagd werkt schrikbarend door in de tijd.

Op het moment bestaat ons complete team uit 12 mensen. Als deze 12 mensen door slimme tools in combinatie met de beste apparaten 5 minuten per dag kunnen besparen, heb je over 4 jaar (260 werkbare dagen per jaar) een besparing van meer dan 1000 uur te pakken!! Dat zijn 26 werkweken ofwel een HALF JAAR!

 

flycut logo ClipClip logo

Als we het hebben over efficiënt werken, is dit echt een onmisbare utility. We hebben het over FlyCut (of ClipClip voor Windows).
Hoe vaak overkomt je dit scenario?
‘Je kopieert een stuk tekst, een woord of een email adres daarna kopieer je nog een ander item terwijl je het vorige item nog had moeten plakken. Ooooch nu moet ik helemaal terug om het eerste item opnieuw te kopiëren…’

De moeilijke oplossing (ik heb dit mensen echt zien doen): open het kladblok, plak daar het eerste item in om het te bewaren en kopieer het daarna vanuit het kladblok de tekst die je nodig hebt.
Dit kan echt véél beter! Met een clipboardmanager als Flycut heb je altijd toegang tot laatste 40 items die je hebt gekopieerd en kun je deze super snel erbij p(l)akken. Werken met zo’n tool heeft ons afgelopen jaren, dagen aan tijd opgeleverd. Daarnaast werken beide programma’s met handige toetsenbord combinaties en zijn ze daardoor, je raadt het al, super SNEL!

 

E-mail is verledentijd, althans voor interne communicatie. Binnen de hele groep van bedrijven (Volgjewoning, Schoolmonitor, TopoCloud en Pro-Vital) is TopoCloud onze manier van contact maken met collega’s, afstemming zoeken op vraagstukken en korte overleggen. Op deze manier duren vergaderingen bij ons soms dagen, maar zijn ze veel effectiever dan dat je voor alles bij elkaar moet komen! Bovenal is het heel praktisch dat alle communicatie bij een project of thema geregistreerd staat. Dit maken werkzaamheden binnen onze bedrijven makkelijk overdraagbaar. Daarnaast heeft het handige keyboard shortcuts, de perfecte integratie met alle devices én werken met TopoCloud is super SNEL!

Onlangs hebben we ChatGPT als AI medewerker aan TopoCloud toegevoegd.


Calendly is een makkelijk te gebruiken oplossing om webinars te organiseren en een afspraakplanner naar een klant of prospect te sturen. De voordelen van Calendly zijn zo groot dat deze binnen no-time door iedereen in het commerciële teams van onze bedrijven gebruikt wordt.

Zo kun je bijvoorbeeld een afspraak met ons maken voor een verkennend gesprek.

 

Naast de snelle communicatie werken we met TopoCloud ook heel bewust aan onze bedrijven. In TopoCloud maakt ieder bedrijf zijn eigen meerjarenplan, jaarplan waarbij de projecten via TopoCloud goed uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast wordt al ons beleid gemaakt en vastgelegd in TopoCloud. Hiermee creëren we zelfstandigheid bij medewerkers waar we voorheen niet van hadden kunnen dromen.

Doordat we zelf dagelijks in TopoCloud werken doen we er alles aan om de navigatie zo makkelijk mogelijk te maken. Dat maakt het werken in TopoCloud super SNEL!

 

Vim logo

Vim is een tool waar wij onze programma’s in maken. De tool stamt al uit 1991 en is ontwikkeld door de Nederlander Bram Molenaar. Wereldwijd wordt zijn tool door systeembeheerders en ontwikkelaars gebruikt. De leercurve is behoorlijk, maar zodra je over de drempel bent wil/kun je niks anders dan Vim gebruiken. Vim heeft ervoor gezorgd dat onze developers sneller dan ooit code kunnen schrijven en updates kunnen uitbrengen. De interface van Vim is opgebouwd in de terminal (net als vroeger in de DOS-tijd) en daardoor bedien je Vim volledig met je toetsenbord. Dit heeft als bijkomend voordeel dat Vim super SNEL is!

 

Github logo

GitHub is ons versiebeheer programma. Hierin bewaken we alle wijzigingen van de gelieerde programma’s die we ontwikkelen en bereiden we onze updates voor. We hebben eerder gewerkt met BitBucket maar zijn een paar jaar geleden overgestapt naar GitHub. Waarom? GitHub is super SNEL!

 

Kende je één van deze tools nog niet? Probeer ze uit en je zult merken dat je er tijd mee wint!

Lees je dit en gebruik je een app die voor jouw het verschil maakt? Laat het ons weten, we zijn altijd opzoek naar betere, snellere en meer productieve manieren van efficiënt werken!

Let's go!

Wil jij ook werken AAN je bedrijf? Start met een goed plan, een duidelijke route en werk vooral samen. Want dan kun je grote hoogtes bereiken.

Zet de eerste stap in je nieuwe avontuur met TopoCloud!